A Musing Tale

Cocktails & Appetizers
De wedstrijd stond dit jaar in het teken van ‘Visions of Utopia’, een thema dat werd gekozen in het kader van het designjaar ‘Van Mondriaan tot Dutch Design’, waarbij stil wordt gestaan bij 100 jaar De Stijl. Deelnemers werd gevraagd binnen dit thema producten te ontwerpen voor Cocktails & Appetizers.

Sjors Driessen, student Keramiek, heeft de ontwerpwedstrijd van keramisch atelier Cor Unum gewonnen. De jury noemde zijn inzending een “verrassend cadeautje dat uitstekend past binnen het thema van de wedstrijd: cocktails & appetizers”, aldus juryvoorzitter Sergio Herman.

Porseleinen ei
De winnende inzending ‘A Musing Tale’ bestaat uit een driedelig object dat bestaat uit een glas op voet, waarop een porseleinen ei met een gouden bovenzijde rust. Een plateautje scheidt dop en ei en daarop kan een amuse gepresenteerd worden. In de onderste helft van het ei wordt een delicatesse gepresenteerd en het glas tenslotte is bedoeld om de cocktail te presenteren.

“Verrassend cadeautje”
“Een verrassend cadeautje dat je uitpakt en dat uitstekend past binnen het thema van de wedstrijd: cocktails & appetizers. De kern van het concept, de driedeling van het product, – een glas, kommetje en bordje – werd unaniem als zeer goed beoordeeld”, aldus juryvoorzitter Sergio Herman.

Jury
Bijna zeventig studenten schreven zich in voor de wedstrijd en daaruit werden zeventien ontwerpen genomineerd. Deze werden op donderdag 23 februari beoordeeld door een jury die bestond uit juryvoorzitter Sergio Herman (chefkok), Jacco La Gasse (The Jane en Pure C), Mary Hessing (founder  WOTH, Wonderful Things magazine), Fredric Baas (conservator Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch), Jeroen Wand (ontwerper), Floris Hovers (ontwerper) en Charlotte Landsheer (ontwerper).